undulatfakta och annat vetande!!!

undulatägande och tålamod går hand i hand;)

Fotogalleri

 

Didi

Färg och teckning: En grön-opalin

Didi är en hona som är pigg glad och längtar efter att få bebisar som inte kommer att bli av då hon gått över åldern för att fixa detta. Didi är en väldigt reserverad tjej och håller sig på replängds avstånd från matte men är oerhört busig tjej som gärna hittar på en massa bus men är också världens snällaste och raraste :) 

Pelle

Färg och teckning: Himmelsblå standardtecknad

Pelle är en kille som är väldigt bestämd av sig, han bestämmer om han vill sitta på min hand och biter hårt om det inte är på hans villkor men annars är han en lugn kille som charmar och är så söt, han är också den som kommer flygandes när matte kommer med något gott så är allt på hans vilkor är allt okej ^^ 

 

Atli

Färg och teckning: Dominantbrokig-himmelsblå-opalin-gulmaskad typ 2
Atli som på isländska betyder liten gud passar denna kille utmärkt^^ han är en otroligt fin och charmig kille som inte gör en fluga förnär. Han har också varit nära på att strypa sig själv men matte fann honom i rättan tid och han tar vara på livet till fullo nu.

  

 

Coco De Mer

Färg och teckning: Grå-isabelltecknad-opalin-gulmaskad typ 2
Coco är en ljuvlig liten pippi med underbar färg och teckning. Hon är lugnnet själv men vill hon så kan hon göra massor med bus^^ hon har fått bli mamma vilket hon gjort med ett väldigt lugn och är en duktig mamma, hon har fått 7 ungar, en son blev kvar här Ouri som ärvt skönheten från sin mor men också en hel del drag från sin far. 
 

Ouri

Färg och teckning: Himmelsblå-opalin-gulmaskad typ 2 Df (dubbelfaktor)

Ouri född 4/1-2014 är Oliver (Ollie) som ej är i livet längre och Cocos förstfödda son och han är gudavecker och så lik sin far på många sätt <3 Min finaste Ollie som var så kär i sin regnbågskille Bonty och som sörjde så när han dog, så gjorde även jag och det slog mig en dag att av alla grå ungar som kom var Ouri den enda som var blå och allra först i kull 1 och nummer ett som jag valde att få stanna. Han är så fruktansvärt lik Bonty på alla sätt och även den ljusblå färgen och den gula masken. Kanske är det Bonty som kommit tillbaka i en annan fågelskepnad, kanske är det bara mattes dröm men man vet aldrig ;) Ouri är en pigg och vaken kille som gärna är med där det händer saker. Han undersöker glatt och ibland åker han gärna med på stjärtfjädern på barrabandsparakiterna när dom utfodrats på golvet den busen. 

Meadow

Färg och Teckning: Grå-spangle

Engelska killen Meadow kom ihop med Samson, Bruce och Felix, han är den friskaste av dom och en av dom mest vackraste undulater jag sett. Han bär sig med en sådan värdighet och nästan kunglig, han är en glad och busig liten kille som njuter av livet, han och Felix har funnit varnadra och dessa båda små liv gör mycket bus ihop.

 

Felix

Färg och teckning: Himmelsblå-opalin-vitvinge-gulmaskad typ 2 (Regnbåge)

Felix kom ihop med Bruce, Samson och Meadow, den sista som överlede av alla dom som kom till mig, han är en vacker regnbåge som tyvärr inte haft tur, han lider av en ganska svår fettlever på grund av näringsbrister i sin kost, vilket gör att hans näbb växer väldigt lång och hela tiden i snabb takt. I mitt hem försöker jag göra så gott jag kan för att förhindra det hela med den makt jag har vad gäller kost mm. men tyvärr på grund av detta är hans liv förkortat. Felix är en underbar och glad liten kille och är oerhört vacker. Han har börjat leva sitt liv på största allvar och är alltid på gott humör. Det som också är roligt är att han är i samma släkte som två av mina regnbågar som jag hade i mitt hem för flera år sedan.

  

Putte

Art: Splendid parakit

Färg: Viltfärgad

Putte kom till mig då en god vän till mig ville ge denna art ett nytt hem och blev till slut ensam kvar hos mig. Denna kille är en charmknutt utan dess like, han är en glad och nyfiken liten plutt och han charmar allt och alla. Splendid parakiter är en väldigt mild och lugn art som inte har något högt läte men dom är svåra att hålla om man inte vet vad man gör och är väl påläst. Putte kommer mer än gärna ut och flyger utanför fågelrummet och kan få upp en hög fart när han känner för det och allt måste undersökas.

 

Vanja

Art: Splendid parakit / Hona
Färg: Naturfärgad grön

Vanja kom till mig för att bli en kompis till vackra Putte. Hon är en ungfågel fortfarande och världens goaste pippi. Hon är lugn och försiktig till sättet att vara på och kommer gärna ut för att undersöka resten av lägenheten med Putte.

 

Lillemor

Art: Kanariefågel

Färg: Gul frost

Lillan är en bestämd liten sötnäbb som skall ha allt först och visar klart och tydligt för alla när det är något hon vill ha. Hon och Lilleman kom från samma goda vän som Putte. Glad liten tjej i övrigt och nyfiken till tusen.

 

Lilleman

Art: Kanariefågel
Färg: Gul intensiv

Lilleman är en ljuvlig sötnäbb men är väldigt reserverad och försynt, väldig koll på vart matte är som är lite läskig. Han är en matglad liten kille som äter allt som sätts in i fågelrummet. En goding helt enkelt.

 

Alfred

Art: Barrabands parakit
Viltfärgad ej utfärgad hane

Alfred född 2016, kom till mig då Emil blev ensam kvar efter att honan Asta fått somna in. Han är en livlig ungfågel som busar och håller igång från morgon till kväll och har en väldigt kaxig personlighet. Då hans tidigare hem inte hade så mycket spännande att ge så lever han ut all sin energi som han haft i sig. Han kommer att se ut som Emil längre fram när han ruggat klart.

Emil

Art: Barrabandsparakit

Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Emil (som betyder vänlig) kom till mig efter att Asta behövde en partner då hon blivit ensam, han kommer ända från Kristianstad och det var inte lätt att finna denna killen, han är 1 år. Dom är inte så vanlig att föda upp i fångenskap eller att ha som fågelart och i det vilda finns det bara ca 10 000 kvar och dom finns med på röda listan över utrotningshotade arter. Emil är en livlig och pratsam kille och som namnet antyder är han en vänlig liten kille men han har mycket bus i sig. Därför tycker jag att namnet passar så bra in vad gäller Astrid Lindgrens filmen :)

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)