undulatfakta och annat vetande!!!

undulatägande och tålamod går hand i hand;)

Fotogalleri

Pelle

Färg och teckning: Himmelsblå standardtecknad

Pelle är en kille som är väldigt bestämd av sig, han bestämmer om han vill sitta på min hand och biter hårt om det inte är på hans villkor men annars är han en lugn kille som charmar och är så söt, han är också den som kommer flygandes när matte kommer med något gott så är allt på hans vilkor är allt okej ^^ Han är över 10 år gammal och den äldsta i flocken just nu :)

 

Felix

Färg och teckning: Himmelsblå-opalin-vitvinge-guldmaskad typ 2 (Regnbåge)

Felix kom ihop med Bruce, Samson och Meadow, den sista som överlede av alla dom som kom till mig från ett hem där dom inte tog hand om honom på rätt sätt och levde under väldigt dåliga förhållanden. Han är en vacker regnbåge som tyvärr inte haft tur, han lider av en ganska svår fettlever på grund av näringsbrister i sin kost, vilket gör att hans näbb växer väldigt lång och hela tiden i snabb takt. I mitt hem försöker jag göra så gott jag kan för att förhindra det hela med den makt jag har vad gäller kost mm. men tyvärr på grund av detta är hans liv förkortat. Felix är en underbar och glad liten kille och är oerhört vacker. Han har börjat leva sitt liv på största allvar och är alltid på gott humör. Det som också är roligt är att han är i samma släkte som två av mina regnbågar som jag hade i mitt hem för flera år sedan.

 

Emerald

Färg och teckning: Olivgrön-spangle

Emerold kom till mig sommaren 2017 då ägaren var besviken och inte ville ha en hona och ville göra sig av med henne. Då fick denna unga vackra hona komma hem till mitt hem vilket jag inte ångrar en sekund. Hon är oerhört självständig och har tidigare varit ett par till Alice en anna hona :D Men nu tycks hon ha bytt sida sötnäbban.

 

Flickan

Färg och teckning: Himmelsblå-opalin-spangle-gulmaskad typ 2 DF (Falsk regnbåge)

Flickan kom till mig sommaren 2017 då ägarna inte längre kunde ge henne och hannen Kompis det hem dom förtjänar. Dom åkte från Katrineholm ner till mig för att ge dom ett nytt hem och ett nytt liv. Flickan var när hon kom till mig väldigt överviktig och hade svårt att flyga. Men efter ett år har hon gått ner i vikt och blivit en slank och vacker dam igen. Hon är en sann flicka och namnet passar henne verkligen.

 

Kompis

Färg och teckning: Koboltblå-normaltecknad

Kompis kom ihop med Flickan och är en underbar liten kille, så snäll och vänlig. Han har haft väldiga svårigheter med att tappa och få sina fjäderpennor att växa ut vilket lett till att han fått sina fjäderpennor utryckta vid flertalet tillfällen. I mitt hem jobbar jag med kosten för att försöka få ordning på det hela.

 

Alice

Himmelsblå-normaltecknad-gulmaskad typ 2 df (dubbelfaktor)

Alice kom under december 2017 ihop med Bourkes parakiten Sorell och två andra splendid parakiter och har inte haft det så bra i sitt liv. Denna dam påminner om Umi vad gäller sättet att vara på. Otroligt självsäker i sig själv och attityd. Hon är halvengelsk och en dam som alltid är med i bus och göra sådant man inte får.

 

Umi

Dominantbrokig-opalin

Umi kom ihop med Topas våren 2018 efter att ha suttit i en blomsteraffär. Kosten var inte den bästa vilket resulterat i att Umis fjäderdräckt än så länge vilket jag hoppas att den skall li bättre efter nästa ruggning. Hon är en dam med attityd och åsikter för att vara så liten men hon vet också hur man gör sig oerhört söt, så när hon bitit matte kan inte matte vara arg på henne för hon är ju så söt.

 

Topas

Himmelsblå-normaltecknad

Topas kom ihop med Umi våren 2018 och suttit i en blomsteraffär. Han är en pigg och självsäker kille som är runt och försöker finna honor lite här och där. Väldigt mild i sitt sätt att vara.

Vera

Färg och teckning: Himmelsblå normaltecknad

Vera kom till mig våren 2018. Hon var oerhört misskött vad gäller kosten och livet hon levde. Hon levde ensam i en mindre bur i et kök där ingen hade tid för henne. Detta gjorde henne sjuk och där hennes vingpennor växte än här och än där. Hon har nu sakta börjat återhämta sig, men ser ut därefter då hon ruggar och börja byta ut fjäderdräckten till en nyare och vackrare sådan. Hon är en liten ängel och kämpar på i sitt nya hem och har börjat komma ur sitt skal mer och mer. Hon är också överviktig men även där har det börjat visa resultat :)

 

Dropi

Färg och teckning: Himmelsblå viol-gråvinge

Dropi som på isländska betyder droppe, kom till mig ihop med Skima efter att jag ha fått ett meddelande i mobilen från en person att två undulater behövde hjälp på direkten då ägaren var i full rulle att skjuta dom med hagelbössa. Jag räddade livet på dom i sista stund och Dropi och Skima kommer att få leva i mitt hem livet ut då dom redan nu är runt 7 till 8 år.

 

Skima

Färg och teckning: Grön-opalin

Skima som på isländska betyder liten ljusglimt kom ihop med Dropi och dom är ett väldigt tajt par. Hon liksom Dropi försöker ta in allt som finns runt dom nu. Större plats, annan mat, bad att kunna bada i, solljus och andra undulatvänner. Hon är verkligen en liten ljusglimt och en glad och go tjej.

Aurora

Färg och teckning: Himmelsblå-opalin-vitvinge-guldmaskad typ 2 (Regnbåge)

Aurora är en otroligt försynt liten docksöt tjej som tyvärr utvecklat fransk fjädefällning i vuxen ålder. Personen som hade henne tidigare, fick med ett annat par en kull på 10 ungar, den sista ungen i kullen utvecklade aldrig en normal fjäderdräkt som ägaren då trodde att ungen var sen i utvecklingen o ingen annan i kullen eller föräldrarna såg ut så i fjäderdräkten.
Några ungar blev sålda o till sist var där bara föräldrarna o 2-3 ungar kvar plus den sista ungen så dom fick flytta in hos dom andra fåglarna i flocken, därefter såg Aurora mer o mer konstig ut i fjäderdräkten. Ägarens tanke var att hon ruggade rejält som dom ibland kan göra, men fjädrarna växte inte ut igen. Dom gjorde det delvis på ungen som föddes på detta vis men dom fjädrarna trillade av innan dom växt ut som dom skulle igen.
Då insåg förra ägaren att något inte var rätt o att hon inte hade rätt kunskap för att kunna hjälpa till i det hela vad gäller handikappanpassa burar etc. och kontaktade då mig och Aurora ihop med resterande flock fick komma hem till mig. Jag hoppas kunna hjälpa denna dam att få må bättre och få tillbaka sina vingpennor.

Mouva

Färg och teckning: Mouve-spangle

Mouva kom till mig tillsammans med Aourora och när hon kommit till mig blev hon väldigt sjuk. Men hon fick all vård hon behövde och nu är denna lilla underbara dam pgg och glad igen. Hon är en väldigt lugn dam som inte gör mycket väsen för sig och håller sig för sig själv och myser.

Sigge

Art: Splendidparakit/Hane
Färg: Naturfärgad

Sigge kom till mig i maj 2018 från Danmark efter att min förra hane dog av inre blödningar. Denna kille är oerhört framåt och orädd, han är också oerhört vacker och han vet om det. Han har nu börjat bli vuxen och är helt underbar liten grabb och Vanja har fått en hane i sin egen ålder <3

 

Vanja

Art: Splendid parakit / Hona
Färg: Naturfärgad grön

Vanja kom till mig för att bli en kompis till vackra Putte, men tyvärr så fick han somna in. Hon är världens goaste lilla pippi. Hon är lugn och försiktig till sättet att vara på och kommer gärna ut för att undersöka resten av lägenheten med nya kompisen Sigge och hon låter Sigge glänsa i jävulskap och följer sedan efter.

 

Lilleman

Art: Kanariefågel
Färg: Gul intensiv

Lilleman är en ljuvlig sötnäbb men är väldigt reserverad och försynt, väldig koll på vart matte är som är lite läskig. Han är en matglad liten kille som äter allt som sätts in i fågelrummet. En goding helt enkelt.

 

Sorell

Art: Bourkes parakit/hona
Färg:

Sorell är en omplacering som kom till mig då personen som räddade henne inte kunda ha henne och dom andra fåglarna kvar. Hon kommer från ett hem där ägaren rökte inomhus och där dom inte mådde så bra. Nu väntar hon på en hane som förhoppningsvis skall anlända inom en kort framtid. Hon är en otroligt näpen raring och lever upp till sin art.

 

Emil

Art: Barrabandsparakit

Färg: Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Emil (som betyder vänlig) kom till mig efter att Asta behövde en partner då hon blivit ensam, han kommer ända från Kristianstad och det var inte lätt att finna denna killen, han är 1 år. Dom är inte så vanlig att föda upp i fångenskap eller att ha som fågelart och i det vilda finns det bara ca 10 000 kvar och dom finns med på röda listan över utrotningshotade arter. Emil är en livlig och pratsam kille och som namnet antyder är han en vänlig liten kille men han har mycket bus i sig. Därför tycker jag att namnet passar så bra in vad gäller Astrid Lindgrens filmen :)

Tuva

Art: Barrabands parakit/Hona
Färg: Viltfärgad grön

Tuva fick följa med mig hem i januari 2018 efter att jag var och hälsat på hos ett par där hon blivit biten av en Conur hane som såg henne som sin nya hona, där han plockat henne rejält runt huvudet och skadat hennes högra öga där honhinnan skadats och varit så 2 veckor innan hon kom hem till mig. Hon har ett väldigt ljuvligt sätt att vara på, väldigt mild och en otroligt snäll tjeja. Hon fick utstå två månaders behandling med olika sorters ögondroppar, antibiotika etc. där hon fick fångas in två gånger om dagen, ändå har hon efter allt hon fått utstå kvar detta milda och lugna sätt.

Alfred

Art: Barrabands parakit/Hane
Färg: Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Alfred född 2016, kom till mig då Emil blev ensam kvar efter att honan Asta fått somna in. Han är en livlig ungfågel som busar och håller igång från morgon till kväll och har en väldigt kaxig personlighet. Då hans tidigare hem inte hade så mycket spännande att ge så lever han ut all sin energi som han haft i sig.

 

Lovis

Art: Barrabands parakit/Hona
Färg: Viltfärgad grön

Lovis kom till mig i mars 2018. Hon är en ungfågel som kommer ända från Danmark från en uppfödare för att jämna ut flocken hos barrabanderna. Hon har fått mogna fort för att passa in i flocken och särskilt svårt blev det när flocken blev ojämn där Chico en gammal herre som aldrig fått tala barrabands språket och enbart ville ha en sak, en hona och han har också haft svårt att förstå hennes nekanden. Men hon är förövrigt en oerhört vacker prinsessa med en liten inbakad osäkerhet och försiktighet.

Chico

Art: Barrabands parakit/Hane

Färg: Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Chico kom till mig efter att ha varit hos mig när ägarna var iväg på semester. Dom ville så gärna att han skulle få vara kvar hos mig då han inte kom överens med deras Lori parakit och han hade redan haft ett hem innan han kom till mig. Chico är hela 26 år gammal och en bestämd herre. Han är väldigt tam och älskar bland annat ost. Han kommer att få vara kvar i mitt hem till den dagen då åldern tar ut sin rätt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)