undulatfakta och annat vetande!!!

undulatägande och tålamod går hand i hand;)

Fotogalleri

Sigge

Art: Splendidparakit/Hane
Färg: Naturfärgad

Sigge kom till mig i maj 2018 från Danmark efter att min förra hane dog av inre blödningar. Denna kille är oerhört framåt och orädd, han är också oerhört vacker och han vet om det. Han har nu börjat bli vuxen och är helt underbar liten grabb och Vanja har fått en hane i sin egen ålder <3

 

Vanja

Art: Splendid parakit / Hona
Färg: Naturfärgad grön

Vanja kom till mig för att bli en kompis till vackra Putte, men tyvärr så fick han somna in. Hon är världens goaste lilla pippi. Hon är lugn och försiktig till sättet att vara på och kommer gärna ut för att undersöka resten av lägenheten med nya kompisen Sigge och hon låter Sigge glänsa i jävulskap och följer sedan efter.

 

Sorell

Art: Bourkes parakit/hona
Färg:

Sorell är en omplacering som kom till mig då personen som räddade henne inte kunda ha henne och dom andra fåglarna kvar. Hon kommer från ett hem där ägaren rökte inomhus och där dom inte mådde så bra. Nu väntar hon på en hane som förhoppningsvis skall anlända inom en kort framtid. Hon är en otroligt näpen raring och lever upp till sin art.

 

Emil

Art: Barrabandsparakit

Färg: Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Emil (som betyder vänlig) kom till mig efter att Asta behövde en partner då hon blivit ensam, han kommer ända från Kristianstad och det var inte lätt att finna denna killen, han är 1 år. Dom är inte så vanlig att föda upp i fångenskap eller att ha som fågelart och i det vilda finns det bara ca 10 000 kvar och dom finns med på röda listan över utrotningshotade arter. Emil är en livlig och pratsam kille och som namnet antyder är han en vänlig liten kille men han har mycket bus i sig. Därför tycker jag att namnet passar så bra in vad gäller Astrid Lindgrens filmen :)

Tuva

Art: Barrabands parakit/Hona
Färg: Viltfärgad grön

Tuva fick följa med mig hem i januari 2018 efter att jag var och hälsat på hos ett par där hon blivit biten av en Conur hane som såg henne som sin nya hona, där han plockat henne rejält runt huvudet och skadat hennes högra öga där honhinnan skadats och varit så 2 veckor innan hon kom hem till mig. Hon har ett väldigt ljuvligt sätt att vara på, väldigt mild och en otroligt snäll tjeja. Hon fick utstå två månaders behandling med olika sorters ögondroppar, antibiotika etc. där hon fick fångas in två gånger om dagen, ändå har hon efter allt hon fått utstå kvar detta milda och lugna sätt.

Alfred

Art: Barrabands parakit/Hane
Färg: Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Alfred född 2016, kom till mig då Emil blev ensam kvar efter att honan Asta fått somna in. Han är en livlig ungfågel som busar och håller igång från morgon till kväll och har en väldigt kaxig personlighet. Då hans tidigare hem inte hade så mycket spännande att ge så lever han ut all sin energi som han haft i sig.

 

Lovis

Art: Barrabands parakit/Hona
Färg: Viltfärgad grön

Lovis kom till mig i mars 2018. Hon är en ungfågel som kommer ända från Danmark från en uppfödare för att jämna ut flocken hos barrabanderna. Hon har fått mogna fort för att passa in i flocken och särskilt svårt blev det när flocken blev ojämn där Chico en gammal herre som aldrig fått tala barrabands språket och enbart ville ha en sak, en hona och han har också haft svårt att förstå hennes nekanden. Men hon är förövrigt en oerhört vacker prinsessa med en liten inbakad osäkerhet och försiktighet.

Chico

Art: Barrabands parakit/Hane

Färg: Viltfärgad ljusgrön med den naturliga masken i gult och rött

Chico kom till mig efter att ha varit hos mig när ägarna var iväg på semester. Dom ville så gärna att han skulle få vara kvar hos mig då han inte kom överens med deras Lori parakit och han hade redan haft ett hem innan han kom till mig. Chico är hela 26 år gammal och en bestämd herre. Han är väldigt tam och älskar bland annat ost. Han kommer att få vara kvar i mitt hem till den dagen då åldern tar ut sin rätt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)